Megtalálta ötödik légiósát a DEAC

Mai napon jelent meg a DEAC kosárlabda csapatának hivatalos honlapján, hogy megtalálta ötödik légiósát Henry Dugat személyében a 2018/2019-es szezonra. A tapasztalt hátvéd nem ismeretlen a magyarországi kosárlabda szurkolók számára, ugyanis a 2014/2015-ös szezonban az Atomerőmű SE csapatát erősített, ahol a csapat vezéreként a bronzéremig meneteltek.-Örülök, hogy sikerült leigazolnunk, sokáig kerestük a csapatunk hiányzó láncszemét, de végül a személyében megtaláltuk. A legfontosabb szempont az volt, hogy egy már tapasztalt, Európában is bizonyított játékossal bővüljünk. Azt gondolom, hogy illeszkedni fog a játékunkba, gyors, atletikus és nagyszerűen bonja a védelmet. Henry-vel már teljes a keretünk, remélem minél hamarabb tud csatlakozni hozzánk. -vélekedett az új szerzeményről Berényi Sándor vezetőedző a klub hivatalos honlapjának.

Henry Dugat

Henry Dugat 183 cm magas irányító, aki 2009-ben végzett a Baylor Egyetemen. Budivelnyk Kyiv-től érkezik Debrecenbe, ahová 2016. szeptemberébe igazolt és az ukrán szuperligában játszott. A 2017/2018-as szezonban az ukrán csapat színeiben összsen 30 alkalommal lépett pályára, egy kivételtől eltekintve minden alkalommal kezdőként.

Átlagban 31 percet töltött a parketten ez idő alatt átlagban 14,7 pontot 5 lepattanót és 5 gólpasszt osztott ki, illetve mérkőzésenként 2 szerzett labdát is átlagolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.