Győzelemmel kezdte az Egyetemi Bajnokságot Debreceni Egyetem női csapata

Kis túlzással a debreceni külső és a miskolci belső sor nagy csatáját hozta a találkozó. A második negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a felek, amikor Kernács Réka vezérletével sikerült 10 ponttal ellépnie a vendég debreceni együttesnek. A félidő hajrájában az egy lepattanó híján tripla-duplát elérő Vasas Orsolya (20 pont, 9 lepattanó, 11 gólpassz), valamint az “izmos” dupla-duplát összehozó Arad Zsófia jóvoltából 4 pontra feljött a hazai együttes, ám ehhez az is kellett, hogy az előző perekben remeklő Kernács technikait kapjon.
Miskolci Egyetem – Debrecen Egyetem 70-75 (19-16, 16-23, 16-19, 19-17)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok: 50 néző, V: Lónáth László, ifj. Marton Péter
MEAFC: Kostyó, Vukicsevics 11, PAPP SZ. 11, VASAS 20/6, ARAD 24. Csere: Chvatal 4/3. Edző: Lőrinc István.
DEAC: SZABÓ R. 17/12, KERNÁCS 24/12, Papp A., Jávor 2, FOLTIN 10. Csere: GÁL 11, Szabó Emese. 6, Új 3, Szabó Evelin. 2, Radványi. Edző: Kovács Imre.

A második félidőt 6-2-vel kezdve gyorsan ledolgozta hátrányát a Miskolc, ám a debreceniek újítani tudtak, s Kernács, Szabó Réka, valamint a 10 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát elérő Foltin Blanka jóvoltából ismét elléptek pár ponttal. A záró etap közepén 1 pontra felzárkóztak a hazaiak, de a Debrecen folyamatos üldözése sokat kivett a vendéglátókból. Az előző évad ezüstérmese ismét újítani tudott, s végül nagy küzdelemben felülkerekedett jól küzdő vendéglátóján.

Lőrinc István: – Gratulálok a lányoknak a nagyszerű helytálláshoz! Ha a
kispadunk hosszabb lett volna, akár meglepetés is érhetett volna ezen a mérkőzésen. A jelenlévőket minden dicséret megillet.
Kovács Imre: – Indulásnál otthon volt egy kis technikai malőr, ami megzavarta a játékosaimat, ezért csak részben tudták megvalósítani az előzetesen megbeszélteket. Lassan játszottunk a zóna ellen, a házigazdák próbálták kihasználni magassági fölényüket, de csak részben sikerült nekik. Jól küzdött mindkét csapat, sikerült egy igazán jó mérkőzést játszani.
Írta: Botár László. Forrás:http://www.wbasket.hu/2017/10/19/megizzadt-miskolcon-a-noi-ezustermes.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.