Kosárlabda játékvezetői tanfolyam Hajdú-Bihar Megyében

A Hajdú-Bihar Megyei Kosárlabda Szövetség Játékvezetői Bizottsága 2018. augusztus 23. 18:00 órai kezdéssel játékvezetői tanfolyamot indít. A résztvevőknek a sikeres vizsga után lehetősége nyílik a Hajdú-Bihar Megyei utánpótlás bajnokságokban dolgozni.
A kosárlabda a második legnépszerűbb sportág a labdarúgás mögött a világon. Világszerte körülbelül 2,5 milliárd ember kerül kapcsolatba a kosárlabdával játékosként, edzőként, nézőként, stb. Viszont nem mindenkinek adatik meg az, hogy gyerekkori álmát valóra váltsa és profi játékosként világversenyen (pl. olimpia) részt vegyen. De a kosárlabda nemcsak azért népszerű, látványos atletikus elemek vannak benne, hanem számos lehetőség nyílik arra, hogy álmaid megvalósítsd szeretett sportágadban.

Az egyik ilyen lehetőség, ha játékvezetőnek állsz, ugyanis a játékvezetőként is meg van az esélyedre arra, hogy dolgozhatsz nagy világversenyen, mint hivatalos személyzet. Az is igaz, hogy ez az út sem könnyebb, mintha játékosként akarnád elérni céljaid. Játékvezetőként is ugyanúgy kell készülni egy szezonra (alapozás, állóképesség javítás, stb.), vagy egy mérkőzésre feltérképezni a két csapatot, akiknek mérkőzést vezetsz, emellett a stressz is velejár.
Miért éri meg, akkor mégis játékvezetőnek lenni? Joggal merül fel a kérdés! Egyszerű és az egyik legfontosabb nem szakadsz el kedvenc sportodtól, a kosárlabdától. Ha be is fejezed aktív kosárlabda játékos karriered, akkor is ott leszel a kosarasok világában. A milliő, ami eddig körülvett, ugyan kicsit megváltozik, hiszen már a kosárlabdát másik kamerán nézed, de ez semmivel sem jobb, vagy rosszabb. Olyannak tudnám ezt leírni, mint amikor a fotós azon gondolkodik, hogy Nikon vagy Canon gépet vegye meg magának a szaküzletben.

Ezért, ha szeretnéd kipróbálni ezt a hivatást, szeretnél új embereket megismerni, hobbiddal pénzt keresni és már betöltötted a 14. életéved, akkor jelentkezz játékvezetőnek a Hajdú-Bihar Megyei Kosárlabda Szövetség honlapján!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*