Felkészülési mérkőzésen nyert a DEAC női csapata

2017. augusztus 23-án hazai pályán a Női Amatőr Bajnokságban szereplő DEAC felnőtt női csapata az azonos osztályú Szolnok ellen vívott felkészülési mérkőzést.
A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, ugyanis Szabó Réka és Foltin Blanka kosaraival rögtön hat pontos előnyre tettek szert. Ez a különbség az egész negyedben megmaradt, mert az első negyedet a DEAC nyerte 14:9 arányban.

A második negyed szolnoki kosárral indult, utána viszont Foltin Blank percei következtek, akinek kosaraival továbbra is megmaradt az 5-6 pontos különbség a negyed végéig.

A harmadik negyedben a hazai lányok egy 10:0-s rohammal indítottak, köszönhetően Foltin Blanka két pontosainak, illetve a 2001-es születésű Száva Dorina, valamint Szabó Réka hárompontosának. Ezt követően a Szolnok egy hét nullás rohammal visszajött a mérkőzésbe, viszont a kilenc pontos különbség már nem csökkent a negyed végéig.

Az utolsó negyedben mindkét edző a csapatával gyakoroltatta azokat a figurákat, taktikai elemeket, amelyeknek gördülékenyül kell mennie az évadban.

 

Jozsef Gottlinger fényképe.

Végül a hazai csapat megérdemelten nyert a végig partiban lévő vendégcsapat ellen. A hazaiaktól több játékos is hiányzott (Göttlinger Anna, Papp Alexandra, Új Dorka, Földvári Andrea, Máriás Fruzsina), így a fiataloknak lehetőségük volt megmutatni, hogy rájuk is lehet számítani Kovács Imre edzőnek.

DEAC – Szolnok 62-47 (14:9; 11:11; 28:13; 20:14)

Debrecen, Móricz Zs. krt. 22. Jv.: Kisházi B., Hegedűs I.

DEAC: Szabó R. 7/3; Szabó E. 6; Gál A. 4; Jávor P. 2; Foltin B. 30. Csere: Száva D. 5/3; Stekler K. 4; Halász I. 4.

Szolnok: Munkácsi É. 18/6; Bozsó K. 15/3; Ratkai B. 5/3; Deme Zs. 4; Munkácsi E. 2; Csere: Józsa V. -, S. Nagy Panna 3/3, Imre N. -, Lovrity D. -, Rontó N
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*