Debreceni tagja is van az U16-os fiú magyar válogatottnak

Csikai András személyében debreceni játékos is képviseli hazánkat az U16-os Bulgária korosztályos Európa-Bajnokságon. Az elmúlt évadban Debreceni Sportcentrum U16-os csapatának egyik meghatározó játékosa volt, aki most a válogatottban bizonyíthat és teheti le a névjegyét.A DKA-DSI kosarasa is bekerült az U16-os magyar válogatott utazó keretébe. 

Augusztus 10-én Írország ellen kezdi meg szereplését a ,,B” divíziós Európa-bajnokságon a magyar U16-os kosárlabda válogatott. A nemzeti csapatban szerephez juthat a DKA-DSI játékosa, Csikai András (a képen balról) is, aki még Szerencsen kezdett el kosárlabdázni, és a 2015-2016-os szezonban vendégjátékosként szerepelt a DKA-DSI kadet „B” csapatában Szegeden egy felkészülési tornán, majd az EYBL nemzetközi ligában.

A 2016-2017-es szezonban csapata meghatározó játékosává vált. Fejlődése folyamatos volt, melyet szorgalmának és gyors tanulásának köszönhetett. A csapat edzései mellett egyéni képzésen is részt vett, melyet a sokszoros válogatott Molnár András tartott. A DKA-DSI csapatával nagyon jól szerepelt az őszi szezonban, így a téli válogatott időszakban Lengyelországban az Olimpiai Reménységek Versenyén magára ölthette a címeres mezt Lengyelországban. Ezt követően a TÁG színeiben országos diákolimpiai bronzérmet szerzett és tovább folytatta eredményes szereplését a saját korosztályában a DSI színeiben.

A cikket teljes terjedelemben a Debreceni Sportcentrum oldalán lehet megtekinteni.

DKA-DSI korosztályos válogatott játékosai: Csikai András (bal) és Balázsi Soma (jobb)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*